Nogomet
0

Van Persie: Uživam igrati u duetu s Rooneyjem

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U nedjelju će se na Etihad stadionu odigrati veliki mančesterski derbi. Međusobno će snage odmjeriti dva nogometna kluba iz tog grada: City protiv Uniteda.

Za domaćina će vjerojatno glavna prijetnja biti napadački dvojac Robin van Persie - Wayne Rooney, s tim da treba pričekati i vidjeti hoće li ujedno i spomenuta dvojica igrača krenuti u susret od prve minute.

Ne tako davno je Rooney bio sasvim blizu odlaska s Old Trafforda. Chelsea i Arsenal su bili ozbiljne opcije, no trenutno se po svim pojedinostima može zaključiti kako je engleskom nogometašu opet ugodno u njegovom klubu. U duhu dobrog ozračja govorio je i Holanđanin Van Persie.

"Lijepo mi je igrati u duetu s Rooneyjem. On je nogometaš koji zna sve i koji može sve. I sve dok međusobno napredujemo u igri, dok učimo jedan od drugoga i dok je klubu dobar naš spoj na travnjaku, ja uživam", rekao je Van Persie i kratko najavio derbi u nedjelju:

"Naravno da je ovaj meč više od obične utakmice. Onaj ko izgubi već će sada doći u tešku situaciju, tako da ne smijemo biti ti koji će pasti danas."