Nogomet
0

Van Persie optužuje Adebayora za namjerno ozljeđivanje

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Repovi nakon utakmice Manchester Cityja i Arsenala (4-2) još će se neko vrijeme vući, ponajprije zbog divljačkih prekršaja i nekulturnog ponašanja nogometaša domaćih Emmanuela Adebayora.

Togoanski je napadač ovo ljeto prešao u City upravo iz Arsenala, a prvu je utakmicu protiv bivšeg kluba očito odlučio iskoristiti za obračun s nekadašnjim suigračima i navijačima.

Najteže je prošao Robin van Persie koji je završio raskrvavljena lica nakon duela s Adebayorom. Nizozemac se stoga putem internetske stranice Arsenala obratio javnosti saopćenjem.

“Tužan sam i razočaran nepromišljenim i zlonamjernim startom svoga bivšeg suigrača Emmanuela Adebayora. I ja katkad znam igrati grubo, ali nikad s namjerom ozljeđivanja suparnika. A Adebayor me u subotnjoj utakmici htio ozlijediti. Znam da je htio da dođe do sudara jer je promijenio ugao tijela kako bi došlo do kontakta” stoji, među ostalim, u Van Persieovom saopćenju.

Adebayor je kasnije ipak smogao snage za kakvo-takvo izvinjenje.

  • Žao mi je zbog toga što sam napravio. Činimo pogreške da bismo sutra bili bolji - filozofski je poručio Togoanac uz dodatak:

  • Nisam imao vremena povući nogu u tom kontaktu.