Nogomet
910

Van Persie nije izgubio oko nakon jezive povrede, veliki propust vozača hitne pomoći

Piše: O. T.
Napadač Fenerbahčea pretrpio je jezivu povredu oka, ali na svu sreću oko nije izgubljeno niti su stvari loše kako su u prvi mah izgledale.

Van Perse je povrijedio oko u 38. minuti i odmah je iznesen sa terena. Potom je uslijedila katastrofalna greška medicinskog osoblja na stadionu. Naime, vozač hitne pomoći je izgubio ključeve pa su morali zvati hitnu iz okolne bolnice na koju su čekali 15 minuta.

Holanđanin je odveden u bolnicu gdje je zaustavljeno krvarenje i sanirana je povreda oka, a da je sve uredu i da ne izgleda loše kako se činilo u prvi mah, potvrdio je klupski doktor Burak Kunduracıoğlu na svom Facebook profilu a što je prenijela klupska stranica. Doktor je kazao da je Van Perse povrijedio očni kapak, ali da je sa vidom sve uredu.

Jedna od stranica Fenera za navijače kluba na Twitteru poručila je da problema nema i da su pogrešni navodi onih koji pišu da je Holanđanin izgubio oko.

Ista stranica je objavila i fotografiju Van Persijevog povratka na stadion kao i fotografiju njegovog oka što pokazuje da je na svu sreću sve uredu.

Fener je slavio sa 3:1 u 10. kolu protiv Akhisara u gostima, a interesantno Van Perse je u 26. minuti postigao gol, prije nego je povrijeđen.