Otišao kao izdajica
7

Van Persie: Kunem se u svoju djecu da mi Arsenal nije ponudio novi ugovor

K. H.
Robin Van Persie (Foto: EPA-EFE)
Robin Van Persie (Foto: EPA-EFE)
Nizozemski napadač Robin Van Persie kaže da mu Arsenal nije ponudio novi ugovor 2012. godine kada je napustio klub i otišao u Manchester United, zbog čega je postao omražena ličnost kod navijača ovog londonskog kluba.

On je rekao da će dati milion funti onom ko nađe dokaz da mu je Arsenal ponudio novi ugovor u to vrijeme, a to je rekao iz razloga što navijači ovog kluba smatraju da popularni RvP nije želio ostati u klubu te da je želio pod svaku cijenu otići u Manchester United.

"Kunem se u svoju djecu, ako mi iko nađe dokaz da sam imao ponuđen ugovor od Arsenala, istog trenutka ću mu dati milion funti. Arsenal je donio odluku da mi ne ponudi novi ugovor, ja sam iznio sedam tačaka gdje sam mislio da možemo napredovati kao klub, nije bitno šta su te tačke bile, nego da se Ivan Gazdis nije složio ni s jednom od njih. Kada su primili moj prijedlog, odlučili su mi ne ponuditi novi ugovor. Nisu se slagali s mojim pogledima na klub, a ja sam samo htio pomoći. To su bile moje iskrene ideje kako klub može krenuti naprijed", otkrio je Van Persie.

Nakon toga, on je rekao da je zahvalan što je imao priliku sarađivati s Wengerom koji je bio ključna osoba u njegovoj karijeri.

"Zahvalan sam što sam sarađivao s Wengerom osam godina, on je odigrao ključnu ulogu u razvoju moje karijere i slobodno mogu reći da bez njegovog utjecaja ne bih napravio karijeru kakvu sam imao. Mnogo sam mu zahvalan i to su činjenice od kojih ne možete pobjeći. Ako pogledam nazad na cijelu situaciju, onda mogu kritikovati i sebe jer sam neke stvari mogao uraditi bolje i drugačije. To otvoreno pismo upravi možda i nisam trebao uraditi", istakao je Van Persie.

Van Persie je u Arsenalu proveo period od 2004. do 2012. godine, nakon čega je igrao za Manchester United, Fenerbahče i Feynoord, u kojem je završio karijeru 2019. godine.