Službeno
0

Van Persie izvan terena šest sedmica

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Iz Arsenala su objavili da će bez usluga povrijeđenog holandskog nogometaša Robina van Persieja biti kroz šest sljedećih sedmica.

Službena potvrda engleskog kluba tako je odbacila prvobitnu bojazan da bi 26-godišnji ljevonogi napadač izvan terena mogao biti tri mjeseca, pa čak i duže vremensko razdoblje.

“Nakon što je primarno zbrinut od liječničkog osoblja holandske nogometne reprezentacije, Robin će se ove sedmice vratiti u London i početi proces oporavka. Izvan terena ga neće biti otprilike šest sedmica”, stoji u priopćenju na Arsenalovim službenim internetskim stranicama.

Obzirom da je Nicklas Bentner operisao prepone, a Theo Walcott izvan pogona do decembra, Eduardo da Silva određeno će vrijeme biti jedina Wengerova uzdanica u napadu.

Iako se ozljeda ponajboljeg napadača čini golemim udarcem na šampionske ambicije Arsenala, statistički ispada da Arsenal igra bolje bez njega nego s njim na terenu. S Holanđaninom u igri Wengerova je ekipa dobila 70 od 126 utakmica, što iznosi 56% uspješnosti. Bez njega Arsenal je pak slavio u 46 od 75 utakmica, što ispada boljih 61 posto.

Van Persie je stradao u Pescari, u desetoj minuti prijateljske utakmice Holandije s Italijom. Žestoko mu je, iako bez namjere za prekršajem, uklizao stoper Juventusa Giorgio Chiellini.