Nogomet
0

Van Persie izgubljen do kraja sezone?

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Giorgio Chiellini je nanio prilično težak udarac Arsenalovim ambicijama kada je u pitanju Premier liga, grubim prekršajem na Robinu van Persieju kojem je ostatak sezone pod znakom pitanja.

U Pescari je odigrana prijateljska nogometna utakmica između domaćina Italije i gostujuće nizozemske momčadi. Susret je završen bez pogodaka, a započet uz glasan uzvik boli Arsenalnovog napadača kojeg je u 12. minuti Chiellini zaustavio grubim prkršajem za kojeg nije niti javno opomenut budući da je sudac ocijenio kako se radilo o pravovremenom startu na loptu.

Dodatne pretrage kod dr. Nieka van Dijka, kroz čije su ruke prošli Cristiano Ronaldo, Michael Owen, Ruud van Nistelrooy..., pojasnit će težinu ozljede 26-godišnjeg Nizozemca kojeg su s travnjaka odnijeli na nosilima.

Liječnik “oranja” kratko je rekao da su Arsenalovom napadaču potrgani ligamenti što naslućuje tromjesečnu pauzu, a otkrije li se i da je došlo do puknuća u zglobu jasno je da će Arsene Wenger bez Nizozemca morati igrati do kraja sezone.

Van Persie je ove sezone postigao sedam prvenstvenih pogodaka uz sedam asistencija za londonsku momčad, trenutačno drugoplasiranu na ljestvici Premier lige s pet bodova i utakmicom manje iza gradskog suparnika Chelseaja (30 bodova).