Razlog poraza
64

Van Persie: Igrači Manchester Uniteda su prekršili Fergusonovo zlatno pravilo

K. H.
Robin Van Persie (Foto: EPA-EFE)
Robin Van Persie (Foto: EPA-EFE)
Brojne legende Manchester Uniteda kritikovale su igrače nakon poraza Crvenih đavola od Bašakšehira u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 2:1, a zanimljiv komentar imao je bivši igrač ovog kluba Robin Van Persie koji se prisjetio vremena dok je trener bio Alex Ferguson.

Van Persie je rekao da je klub u vrijeme Fergusona mogao izgubiti utakmicu, ali da igračima nije opraštao kada su trčali manje od protivnika.

"Dok sam igrao za Manchester United, Ferguson je imao zlatno pravilo. On je smatrao da nije problem izgubiti utakmicu, ali da se ne smije dogoditi da trčimo manje od protivnika. Na taj način je htio da uvijek pokažemo stopostotnu želju i posvećenost", rekao je Van Persie.

Nakon toga, još jednom je objasnio zbog čega je Ferguson to tako radio.

"Bašakšehir je više pretrčao od Manchester Uniteda, a to se ne smije dogoditi ni u jednoj utakmici. Nije to pitanje vještine ili kvaliteta, samo želje i koncentracije", istakao je Van Persie.

Manchester United je, podsjećamo, nakon dvije pobjede protiv PSG-a i Leipziga doživio iznenađujući poraz od Bašakšehira rezultatom 2:1, a jedan gol za turski tim postigao je i bh. reprezentativac Edin Višća.