Arsenal u nezavidnoj poziciji
0

Van Persie: Iduće sezone vratit ćemo se jači

Totalsport
Robin van Persie (Foto: Reuters)
Robin van Persie (Foto: Reuters)
Zbog poraza od Aston Ville (2-1) Arsenal više ne ovisi sam o sebi, što se tiče trećeg mjesta u Premiershipu, koje izravno vodi u Ligu prvaka.

Njihov najbliži pratilac Manchester City u utorak ima priliku preteći Arsenal u utrci za treće mjesto, ukoliko na Eastlandsu pobjedi Stoke City. "Građani" trenutno imaju dva boda zaostatka, ali i utakmicu manje od Arsenala.

Holandski napadač "topnika" Robin Van Persie ne može objasniti kako im se dogodilo da su u tako kratkom razdoblju uspjeli od ekipe koja je pretendirala na naslov prvaka Engleske, koja je igrala finale Carling kupa (poraz od Birminghama u posljednjoj minuti), četvrtfinale FA Cupa (poraz od Manchester Uniteda) i ekipe koja je savladala Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka (ispali sa sveukupnih 4-3), pasti na to da su ostali bez ijednog trofeja te se grčevito bore za posljednje mjesto koje izravno vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

"Mnogo se toga događalo, lošeg naravno. Jednostavno, nismo bili dovoljno konstantni tokom sezone. Teško je sada razgovarati o tome", razočaran je bio Holanđanin.

"Bit će jako teško zadržati treće mjesto, ali imamo još tu jednu utakmicu u kojoj moramo pobijediti i dati sebi kakvu-takvu šansu. Iduće sezone moramo se vratiti jači. Svi počinjemo od nule, tako da imamo priliku. Na nama je da je iskoristimo", zaključio je Van Persie.