Harry Redknapp
0

"Van Nistelrooy je preskup za nas"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Nizozemski veteran u redovima Real Madrida Ruud van Nistelrooy (33) ipak neće pojačati redove nogometaša Tottenhama u januarskom prelaznom roku.

Prema riječima menadžera Spursa Harryja Redknappa razlog leži u previsokim primanjima nizozemskog napadača (oko 120.000 eura sedmično).

"Mi ovdje ne plaćamo igračima toliko. Daniel (Levy), predsjednik kluba, vodi ovdje dobar posao i ne bi platio toliku plaću jednome igraču. To bi uostalom posve narušilo našu strukturu plaća u klubu. On vjerojatno vrijedi tolikog novca i u Realu možda zarađuje i više", rekao je Redknapp i nastavio:

"Zdravi Ruud van Nistelrooy je svjetska klasa, ali pitanje je da li je zdrav. Ako ga potpišete na 18 mjeseci, a nije zdrav onda ste se dobro zadužili, a on ne može igrati. Ali ako igra i zabija kako zna, onda je sposoban podići klub na višu razinu. Oduvijek sam bio njegov veliki obožavatelj jer je fantastičan igrač, ali takva ogromna plaća u Tottenhamu jednostavno nije moguća. Nema šanse."

Interes za Van Nistelrooyjem pokazali su i West Ham, Stoke City, a navodno i Liverpool i HSV, ali je malo vjerojatno da mu bilo koji od spomenutih klubova u ovom trenutku može plastiti 120.000 eura sedmično.

Van Nistelrooy je propustio skoro cijelu prošlu sezonu zbog teške povrede koljena, a od avgusta prošle godine prati ga čitav niz manjih povreda i tegoba. Sada je napokon zdrav i željan igre, ali mu trener Reala Manuel Pellegrini ne daje priliku za igru (tek jedan nastup u Primeri ove godine).

Van Nistelrooyja ugovor za Real veže do do kraja aktuelne sezone, ali kako je željan nastupa na SP-u u Južnoafričkoj Republici, svjestan je da mora pronaći klub u kojem će igrati. Za transfer će svakako morati pristati na veliko smanjenje primanja.