Nogomet
0

Van Hanegem: Louis Van Gaal je poremećena osoba

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: AFP)
Louis van Gaal (Foto: AFP)
Willem van Hanegem (69), bivši igrač Feyenoorda i reprezentativac Holandije, nazvao je aktuelnog selektora Oranja Louisa van Gaala poremećenom osobom.

Selektor Holandije izjavio je još u februaru kako vjeruje da su holandska i talijanska prva liga gotovo izjednačene po kvaliteti, a na tu se njegovu rečenicu ovog petka okomio 69-godišnji Van Hanegem.

"Van Gaal je poremećen. Kako može tako nešto reći? Dobra je stvar da ponovno napušta klubu selektora nakon predstojećeg Svjetskog prvenstva", rekao je bivši reprezentativac, pa nastavio:

"Gledam naše timove kako igraju i to su festivali početničkih grešaka, koje nemaju veze s dobrim nogometom. Vidite li vi takve greške u Ligi prvaka?", pita Van Hanegem, koji se potom okomio na svoj bivši klub Feyenoord:

"Totalno su neambiciozni. Nadaju se da će završiti u gornjem domu i onda kada izbore Evropu za njih je posao obavljen. Užas. Već dvije sezone završavamo među prva tri no i dalje ne čujem ni riječi o eventualnom napadu na naslov prvaka", tvrdi Van Hanegem, koji je proveo sve zajedno 10 godina u klubu iz Rotterdama u svojoj karijeri.