Nogomet
0

Van Gaal: Možda dobijem novu ponudu Tottenhama

Totalsport
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Louis van Gaal (Foto: EPA)
Selektor holandske nogometne reprezentacije Louis van Gaal još je jednom dao naslutiti da bi nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu mogao postati menadžer Tottenhama.

Engleski mediji već duže vrijeme spominju mogućnost dolaska iskusnog stručnjaka na White Hart Lane, a ni njemu samom to očito nije loša ideja. Poznato je da će bivši trener Ajaxa, Barcelone i Bayerna nakon završetka SP-a napustiti klupu reprezentacije, a zasad očito dvoji oko toga treba li nastaviti karijeru ili se vratiti u klupski nogomet. Potvrdio je to i u nedjelju nakon žrijeba kvalifikacija za Euro 2016. godine.

"Definitivno neću voditi Holandiju na Evropskom prvenstvu. Ne znam šta slijedi nakon SP-a. U normalnim okolnostima bih otišao u penziju i živio bih u Portugalu, ali možda dođe novi izazov. Već sam rekao da bi taj izazov bio rad u Premierligi. Možda dolazi Tottenham, ali najprije treba odraditi Brazil", rekao je Van Gaal koji je već ranije potvrdio da su ga Spursi kontaktirali nakon što su otpustili Andrea Villas-Boasa.

"Odbio sam ponudu Tottenhama, ali možda dođe nova šansa. To je problem trenerskog posla. Kad ste slobodni, onda možda nema otvorenih radnih mjesta. Želim raditi u Premierligi jer tamo se još nisam okušao. To je moja ambicija, ali ko zna".