Kritikovao đavole
4

Van Gaal: Manchester United koji vodi Mourinho je dosadniji od mog

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši menadžer Manchester Uniteda Louis van Gaal osvnuo se na igre ekipe s Old Trafforda te istakao da je nogomet koji igra Jose Mourinho dosadniji od onog koji je on igrao.

On je istakao kako je u Unitedu proveo najbolju sezonu u svojoj karijeri, ali da način na koji je igrala njegova ekipa nije prihvatljiv u Engleskoj.

"Ako me pitate kako gledam na svoj rad u Manchester Unitedu, rekao bih da sam tamo proveo najbolju sezonu u svojoj karijeri, ukoliko u obzir uzmemo sve okolnosti. Igrali smo sasvim prihvatljiv nogomet, ali takav stil se ne cijeni u Engleskoj. Kada pogledam sadašnji United, moram reći da Mourinha niko ne kritikuje, a njegov nogomet je dosadniji od mog", rekao je holandski stručnjak.

Nakon toga je kazao kako više voli gledati utakmice Manchester Cityja iz razloga što tim s Old Trafforda igra defanzivan nogomet.

"Radije bih gledao Manchester City kako igra, nego United. Ono što Crveni đavoli igraju je defanzivan nogomet, a ja sam uvijek preferirao napadački. Dokaz tome je da su protivničke ekipe uvijek parkirale autobus protiv nas, a sada to ne rade jer je Mourinho previše defanzivan", kazao je Van Gaal.

Manchester United se nakon 16 odigranih utakmica u Premiershipu nalazi na drugom mjestu s 35 osvojenih bodova, 11 manje od prvoplasiranog Cityja koji ih je u prošlom kolu savladao rezultatom 2:1.