Nogomet
5

Van Gaal ljut na novinare: Morate se držati činjenica, stvarate nešto što nije dobro

Piše: D. B.
Mediji u Velikoj Britaniji konstantno pišu da će Louis van Gaal dobiti otkaz i napustiti Manchester United, zbog čega je menadžer Crvenih vragova veoma ljut. Na konferenciji za medije uoči utakmice sa Stoke Cityjem je to i pokazao.

Van Gaal je održao lekciju novinarima i dao im do znanja da mu se nimalo ne sviđa ono što čita u medijima. Istakao je da ekipa pod njegovim vodstvom može do prvog mjesta na tabeli.

"Ima li ovdje neko ko smatra da mi se treba izviniti? Niko nema takav osjećaj? Pročitao sam u medijima da sam već otpušten, moj kolega je već bio ovdje. Šta mislite kako se osjećaju moja supruga, djeca, unuci, prijatelji i navijači Manchester Uniteda? Zvali su me mnogo puta, a i Arsene Wenger govori o tome. Mislite li da sada želim razgovarati s medijima? Ovdje sam samo zbog pravila Premierlige koja nalažu da moram pričati s vama. Moje riječi koristite u svom kontekstu. Pokušao sam podići povjerenje kod svojih igrača, uradio sam sve ove sedmice, održao sastanke sa stručnim štabom i igračima, bio sam na božićnom ručku i održao govor, osjetio sam toplinu i podršku svih. To nisam osjetio od medija. Možete pisati o tome što nismo u dobroj poziciji. Prije četiri sedmice smo bili prvi i opet možemo biti na toj poziciji za četiri sedmice", izjavio je Van Gaal.

Novinari su se pokušali opravdati riječima da su spekulacije normalne s obzirom na rezultate Uniteda, koji je jedan od najvećih klubova na svijetu. Međutim, Van Gaala opravdanja nisu zanimala, pa je uskoro i napustio konferenciju za medije.

"Ne mislim da možete to raditi, jer se morate držati činjenica. Vi stvarate nešto što nije dobro, što nije činjenica, a sada moram odgovarati na pitanja. Neću to raditi. Fokusiran sam na Stoke City, želim vam sretan Božić i Novu godinu. Uživajte u vinu i piti. Doviđenja", završio je Van Gaal.