Oštri komentari
33

Van Dijka žestoko kritikuju zbog čudne reakcije, oslobodio je put za pogodak Chelseaja

D. P.
Van Dijka su kritikovali stručni komentatori (Foto: Screenshot)
Van Dijka su kritikovali stručni komentatori (Foto: Screenshot)
Nekadašnji kapiten Liverpoola Graeme Souness razočaran je reakcijom Virgila van Dijka kod pogotka Chelseaja za 2:2 protiv Redsa.
Liverpool je, podsjetimo, imao dva gola prednosti na gostovanju Chelseaju, ali je za svega tri minute domaćin na Stamford Bridgeu uspio doći do poravnanja i na kraju vrijednog boda.

Posebno zanimljiva reakcija je ona Virgila van Dijka kod drugog pogotka. N'Golo Kante je proigrao Christiana Pulišića, a reprezentativac SAD-a je zakucao loptu u mrežu Liverpoola.

No, nakon svega nejasna je reakcija Van Dijka kojeg mnogi smatraju najboljim stoperom današnjice. Nizozemac nije želio trčati prema Pulišiću, već je laganim korakom išao ka golu. Reakciju Van Dijka pogledajte na 0:55 sljedećeg video priloga.

Činilo se da je Van Dijk bio u poziciji da može stići Pulišića i eventualno intervenisati, a takvog stava je Graeme Souness, nekadašnji kapiten Liverpoola.

"Zašto Van Dijk nije trčao pravo ka njemu. Išao je lagano prema golu, čak nije ni sprintao", rekao je Souness.

S njim se složio i nekada proslavljeni napadač Chelseaja Jimmy Floyd Hasselbaink koji je poručio da je Van Dijk djelovao lijeno.

Naravno, fanovi na Twitteru bili su još rigorozniji prema Van Dijku i mnogo njih je razočarano ovim čudnim potezom na kakve nas Nizozemac nije navikao.