Malo se povrijedio
4

Van Dijk smirivao Kloppa: Šepam, ali bez briga, isto me pitala i žena

K. H.
Virgil Van Dijk i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Virgil Van Dijk i Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp potvrdio je da će Virgil Van Dijk u potpunosti biti spreman za duel protiv Leedsa iako se činilo da je doživio nešto težu povredu igrajući za Nizozemsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Van Dijk je u utorak poslije jednog duela s turskim nogometašem šepajući dočekao kraj utakmice u Amsterdamu, što je s razlogom zabrinulo sve navijače Liverpoola i posebno menadžera kluba Jurgena Kloppa.

Ipak, Klopp je u jednom dahu ispričao kako se čuo s Van Dijkom i saznao da nije riječ o težoj povredi.

[TWITTER]1436071666447228937[/TWITTER]

"Uh, to sa Virgilom je bilo zastrašujuće, možete samo zamisliti...", rekao je Klopp na konferencijski za medije uoči meča s Leedsom i nastavio:

"Čim je završila utakmica, poslao sam mu poruku: 'Da li si dobro?' Odgovorio je da jeste, a kada sam ga pitao da li je siguran u svoje riječi, rekao je da u potpunosti jeste. Tražio sam da mi pošalje videosnimak kako hoda, nakon čega mi je rekao da šepa, a ubrzo nakon toga kada je otišao u autobus opet me pozvao i rekao da se osjeća dobro. Još jednom sam ga pitao zašto šeta, a odgovorio mi je da mu je isto pitanje postavila i žena, no da je bez obzira na sve u dobrom stanju."

Klopp je nakon toga rekao da je bilo napetosti u tom trenutku, ali da je sve osim toga bilo korektno.

"Dakle, bilo je napetosti u tom trenutku, ali osim toga je sve u redu", dodao je njemački stručnjak.

Liverpool u 4. kolu Premiershipa igra protiv Leedsa, a prije pauze remizirali su sa Chelseajem na svom terenu rezultatom 1:1.