Nije razočaran
26

Van Dijk pokazao veličinu nakon "gubitka" Zlatne lopte

N. K.
Van Dijk sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Van Dijk sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Holandski štoper Virgil van Dijk nije bio razočaran nakon što je Lionel Messi osvojio šestu, rekordnu Zlatnu loptu, a u svom obraćanju se naklonio Argentincu.

"Nisam nikad vjerovao kako ću biti u utrci za Zlatnu loptu. Nisam mogao ni sanjati da će se ovakvo nešto dogoditi. Tek kada sam bio nominovan, shvatio sam da sam napravio nešto zaista veliko. To najbolje pokazuje kakva je moja karijera. Relativno kasno sam postao dio vrhunskog nogometa i moja se karijera u mnogome razlikovala od rođenih pobjednika koji su ovdje na ceremoniji. Kasno sam se pojavio, ali nikad nisam odustajao od svojih snova", rekao je Van Dijk.

Holanđanin je istakao kako je morao krvavo raditi svaki dan te da je ponosan na sve što je napravio.

[TWITTER]1201619238810771457[/TWITTER]

"Želim nastaviti u istom ritmu i biti ovdje, na ovom mjestu, i iduće godine. Bila je ovo nevjerovatna godina, ali postoji nekoliko igrača koji su natprirodni. Takve veličine se moraju poštovati. Bio sam blizu, ali neko je ipak bio bolji i skidam mu kapu na tome", poručio je Van Dijk.

Podsjetimo, nagađalo se kako bi upravo Van Dijk mogao osvojiti prestižnu nagradu nakon što je ranije osvojio priznanje UEFA-e za najboljeg igrača Evrope.

Međutim, nagrada je stigla u ruke Messija, vjerovatno najboljeg igrača u historiji nogometa.