Najbolji štoper svijeta
32

Van Dijk o Zlatnoj lopti: Messi je najbolji igrač svijeta, ali bi tu nagradu rado prihvatio

Klix.ba
Van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Sjajni štoper Liverpoola Virgil van Dijk rekao je da se ne smatra prvim favoritom za Zlatnu loptu i da ta nagrada treba otići u ruke najboljem nogometašu svijeta - Lionelu Messiju.

Van Dijk je bio jedan od najboljih pojedinaca Liverpoola u pobjedi protiv Tottenhama od 2:0 u finalu Lige prvaka, čime je klub s Anfielda osvojio prvi trofej u eri Jurgena Kloppa.

Na pitanje novinara nakon utakmice da li treba osvojiti Zlatnu loptu, Holanđanin je rekao da ta nagrada treba otići u ruke Lionelu Messiju.

"Mislim da je Messi najbolji nogometaš na svijetu, on bi trebao dobiti Zlatnu loptu. Iskreno, ne razmišljam o tome da ću je ja dobiti, ali ako to bude slučaj, rado ću je prihvatiti", rekao je Van Dijk.

Nakon toga, Van Dijk je rekao da Liverpool u narednoj sezoni mora dodatno napredovati kako bi se suprostavio Manchester Cityju u borbi za titulu prvaka.

"U julu počinje nova sezona i sve ide ispočetka. Moramo dodatno napredovati kako bi izazvali Manchester City u domaćem prvenstvu. Želimo noć kao što je bila ova u Madridu više puta godišnje", poručio je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu.

Liverpool je u ovoj sezoni završio na drugom mjestu Premiershipa sa 97 osvojenih bodova, bod manje od Manchester Cityja koji je odbranio titulu prvaka.