Meč u utorak
185

Van Dijk: Nema sumnje da je Džeko odličan igrač, ali sam spreman da ga dobro čuvam

Klix.ba
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk kazao je pred meč između Redsa i Rome da je upoznat o kvalitetima Edina Džeke, ali da je spreman da ga dobro čuva u dvomeču polufinala Lige prvaka.

Van Dijk je tokom zimskog prijelaznog roka pojačao Liverpool u transferu vrijednom 80 miliona eura, a prije toga nastupao je za Southampton. Ipak, nikada ranije nije igrao protiv Džeke.

"Nikada ranije nisam igrao protiv Džeke, ali ste sve vidjeli na meču između Rome i Barcelone. Nema sumnje da je odličan igrač, ali spreman sam da ga dobro čuvam. Nisam mogao vjerovati kada sam čuo šta su napravili protiv Barcelone, oni su sjajan tim, znamo koliko su kvalitetni, no Liverpool se ne boji nikoga", istakao je Van Dijk.

Nakon toga, Holanđanin je dodao da igrači Liverpoola trebaju uživati što su stigli do polufinala Lige prvaka te da će dvomeč s Romom biti izuzetno težak zadatak.

"Imamo veliku utakmicu na Anfieldu i moramo biti fokusirani kako bismo napravili sjajan rezultat. Ovo će biti težak zadatak, moramo biti spremni na sve, a u Rimu nas čeka pakao. Isto tako, mi moramo uživati jer mnoge ekipe ili igrači nikada ne uspiju doći do polufinala Lige prvaka", završio je bivši defanzivac Southamptona.

Susret između Liverpoola i Rome igra se u utorak od 20:45. Vučica je za vikend upisala sigurnu pobjedu protiv SPAL-a, dok je Liverpool remizirao s WBA-om iako je imao vodstvo od 2:0.