Bio prilično nervozan
343

Van Dijk: Morali smo pobijediti BiH, razočaran sam

D. B.
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Virgil van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacije BiH i Nizozemske odigrale su bez pogodaka utakmicu Lige nacija, a gostujući nogometaš Virgil van Dijk je razočaran im rezultatom.

Van Dijk je bio u početnom sastavu Nizozemske, odigrao je dobru utakmicu, a u finišu je čak imao i ulogu u napadu, no mreže su mirovale. On je razočaran što njegov državni tim nije pobijedio.

"Ovdje želite pobijediti, kao reprezentativac Nizozemske morate pobijediti, razočaran sam. Tempo je bio spor, posebno u prvom poluvremenu. Nismo mogli proći, a oni su stvarali neke opasne šanse iz kontri. U drugom poluvremenu smo bili malo brži, ali nismo imali velike šanse. To je razočaravajuće. Prilike smo imali, ali je trebalo i sreće. Napravit ćemo analizu jer se nešto mora poboljšati. Kao Nizozemac ste ovdje morali pobijediti, definitivno", izjavio je Van Dijk.

Defanzivac Liverpoola ni na terenu nije krio razočarenje i nervozu, prvo je tokom utakmice bez ikakvog razloga gurnuo Sinišu Saničanina, a potom je poslije posljednjeg sudijskog zvižduka odbio razmijeniti dres s Milanom Đurićem.