Tri snažne uspomene
9

Van Dijk: Messi je najbolji igrač protiv kojeg sam igrao, a Aguero najteži za čuvati

K. H.
Virgil Van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Virgil Van Dijk (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Liverpoola Virgil Van Dijk odgovarao je na pitanja fanova na društvenim mrežama, a jedan od najzanimljivijih odgovora bio je o najboljem igraču protiv kojeg je igrao i najtežem rivalu kojeg je čuvao.

Van Dijk je rekao da je napadač Barcelone Lionel Messi najbolji igrač protiv kojeg je igrao, a da mu je najteže bilo čuvati napadača Manchester Cityja Kuna Aguera.

"Mnogo je dobrih napadača, ali vjerovatno je to Lionel Messi. Kojeg igrača je bilo najteže čuvati? To je Kun Aguero", otkrio je Van Dijk.

Van Dijk je također otkrio da posebno pamti debi u profesionalnom nogometu i za reprezentaciju Holandije te osvajanje Lige prvaka 2019. godine u Madridu pobjedom protiv Tottenhama rezultatom 2:0.

"Posebno pamtim kada sam debitovao kao profesionalni nogometaš, kada sam odigrao prvi susret za reprezentaciju Holandije i kada smo osvojili Ligu prvaka u Madridu pobjedom protiv Tottenhama", kazao je defanzivac Liverpoola.

Van Dijk je 2018. godine stigao iz Southamptona u Liverpool, a prije toga je igrao za Celtic i Groningen. Za reprezentaciju Holandije debitovao je 2015. godine, a prije toga je igrao za juniorsku i mladu reprezentaciju.