Tottenham
0

Van der Vaart je ljut na Redknappa jer ga vadi iz igre

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Holandski nogometni reprezentativac Rafael van der Vaart smatra da ga njegov klupski trener u Tottenhamu Harry Redknapp suviše često vadi iz igre.

Otkad je prošlog ljeta stigao na White Hart Lane iz Real Madrida, odigrao je Van der Vaart 26 utakmica za Tottenham u startnoj postavi, računajući sva takmičenja. Samo je u osam navrata izdržao na terenu svih 90 minuta.

Posljednji takav primjer zabilježen je prošle subote, kada je Tottenham na svom stadionu odigrao skromnih 0-0 protiv West Hama u sklopu 30. kola Premiershipa. Redknapp je Van der Vaarta povukao s terena u 72. minuti, a frustrirani Holanđanin je, umjesto da na klupi odgleda utakmicu do kraja, produžio prema tunelu i svlačionici.

"Igrao sam dobro i nisam vidio razloga za izmjenu. Volim igrati svih 90 minuta, ali se u Tottenhamu to jako rijetko događa. Pročitao sam kako Harry Redknapp želi razgovarati sa mnom, ali ga nisam vidio prije nego što sam otišao iz kluba, kako bih se priključio holandskoj reprezentaciji", izjavio je Van der Vaart holandskim novinarima.

Holandija će 25. i 29. marta odigrati dvije utakmice protiv Mađarske u kvalifikacijskoj E grupi za Euro, prvo u Budimpešti, potom u Amsterdamu.

Holanđani predvode grupu s maksimalnih 12 bodova iz četiri dosadašnja nastupa, dok Mađari iz jednakog broja utakmica imaju tri boda manje na drugom mjestu.