Nogomet
15

Van der Sar u 45. godini ponovo na golu

Klix.ba
Edwin van der Sar
Edwin van der Sar
Legendarni holandski golman Edwin van der Sar nakratko će prekinuti svoju nogometnu penziju i ponovo stati na gol u 45. godini.

Van der Sar je odigrao posljednju takmičarsku utakmicu za Manchester United još 2011. godine u finalu Lige prvaka. Ipak, sada se odlučio vratiti i nastupiti za holandskog niželigaša VV Noordwijk, klub u kojem je počeo karijeru.

Razlog povratka na teren legendarnog golmana je povreda prvog golmana Noordwijka Mustafe Marea Zinea. Pomenuti klub se trenutno takmiči u Hoofdklassi, četvrtom rangu holandskog nogometa.

"On voli klub i redovno dolazi. Nakon što je razmislio, pristao je stati na gol u subotu na utakmici protiv Jodan Boysa. Vjerovatno će braniti samo jednu utakmicu, ali smo oduševljeni što će nam pomoći.", rekao je direktor Noordwijka Peter Vink.

Van der Sar je u karijeri nastupao za Ajax, Juventus, Fulham i Manchester United. Član reprezentacije Holandije bio je 13 godina te je upisao 130 nastupa. Tokom karijere je osvojio brojne trofeje i dobio mnoga priznanja.