Nogomet
2

Van der Sar: Sa Van Persiejem sam 55 minuta pričao o Unitedu

Totalsport
Edwin van der Sar
Edwin van der Sar
Holanđanin Edwin van der Sar, bivši golman Manchester Uniteda, kaže kako je njegov sunarodnjak Robin van Persie tražio od njega savjete ovog ljeta za klub u kojem će nastaviti karijeru.

"Robinu nije bilo jednostavno odlučiti gdje će iz Arsenala. Nazvao me i rekao kako ima nekoliko realnih opcija, ali me konkretno pitao za dva kluba, Juventus i Manchester United, budući da sam ja branio u oba. Razgovarali smo oko pet minuta o Juventusu i oko 55 minuta o Manchester Unitedu. Robin je sve žalio znati. Koliko je dobar United, kako bi se on tamo snašao i adaptirao, kakvi su igrači, kakav je Ferguson, kakve se metode treninga prakticiraju, sve ga je zanimalo", kaže Van der Sar, koji je karijeru u Unitedu okončao prošle godine.

Očito je odličan golman rekao puno dobrih stvari o klubu u kojem je završio karijeru, jer se Van Persie na kraju i skrasio na Old Traffordu.

Zabio je već četiri gola u tri prvenstvene utakmice za ekipu Alexa Fergusona, uključujući i hat-trick kojim je kreirao preokret u pobjedi nad Southamptonom.

"Već je pokazao koliko je dobar i kvalitetan. Čitao sam izjavu Ryana Giggsa koji kaže kako je United ranije dovodio dobre igrače i talente, ali kako Van Persie ima sve. Nije lako pokazati svoje kvalitete kada dođete u novi klub. Sjetite se kako je Fernandu Torresu bilo teško se prilagoditi kada je došao u Chelsea. Robin, očito, nema problema s prilagodbom.

Van Persie i Rooney, dva rasna strijelca, zajedno u ekipi?

Da, zašto ne?. Pa zato je Ferguson i doveo Robina. Sigurno neće igrati baš svaku utakmicu zajedno, ali Sir Alex je sigurno sretan što ima takvu napadačku moć u sastavu. Prošle sezone je United za nekoliko golova ostao kratak za titulu i menadžer ne želi da se to opet ponovi", zaključio je Van der Sar.