"On je institucija"
0

Van Bronckhorst: Wenger je najbolji trener na svijetu

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
Bivši holandski nogometaš i reprezentativac Giovanni van Bronckhorst podržao je menadžera Arsenala, francuskog stručnjaka Arsenea Wengera, da ostane na klupi ''Topnika''.

Doduše, Wenger niti u jednom trenutku nije ni pomislio na odlazak iz Arsenala, ali je takav scenarij sve češće na ustima simpatizera kluba iz sjevernog Londona, koji najbolji argument pronalaze u činjenici da je Arsenal posljednji trofej (FA Cup) osvojio još 2005. godine, a ove sezone u Premiershipu nakon sedam odigranih kola zauzima mizerno 15. mjesto sa 7 bodova, te uz gol-razliku 10-16.

Van Bronckhorst (36 godina), koji je u Arsenalu igrao od 2001. do 2003. godine, a karijeru je završio prošle godine u Feyenoordu, rezonira drukčije.

"Arsene Wenger je institucija. Pogledajte samo što je sve ostvario i kako je njegova filozofija nogometa postala primjer milionima. Ipak, nikada ne znate što se može dogoditi ako pritisak vanjskog svijeta postane neizdrživ. Tvrdim da je Wenger najbolji trener na svijetu. Ukoliko dobije otkaz u Arsenalu, onda možete zaključiti da je novac pobijedio viziju", rekao je Van Bronckhorst.