Bild
0

Van Bommel zatražio transfer u Milan

Totalsport
Mark van Bommel
Mark van Bommel
Njemački dnevnik Bild piše kako je kapiten aktuelnog njemačkog nogometnog prvaka Bayerna Mark van Bommel (33) na pragu transfera u Milan.

Navodi se da je holandski veteran lično zatražio upravu bavarskog kluba da mu omogući prelazak u redove trenutno vodeće ekipe Serie A za koju bi trebao igrati najmanje do kraja sezone. Van Bommelu ugovor s Bayernom istječe krajem sezone, a razlog njegove želje za odlaskom je neslaganje s trenerom Louisom van Gaalom koji ga nema u svojim planovima za sljedeću sezonu.

U Milanu su u potrazi za defanzivnim veznjakom uslijed povreda Gennara Gattusa i Massima Ambrosinija, a očekuje se da bi transfer mogao biti realizovan uskoro budući su čelni ljudi kluba sa San Sira Adriano Galliani i Ariedo Braida viđeni u Münchenu.

Van Bommel je stigao u Bayern 2006. godine iz Barcelone uz šest miliona eura odštete. Otad je odigrao 123 bundesligaške utakmice, zabio pritom 11 golova, a osvojio je s minhenskim klubom dva naslova njemačkog prvaka i dva DFB Kupa. Prethodno Barceloni i Bayernu Van Bommel je nosio dres Fortune Sittard i PSV-a.