Pred meč LP-a
16

Van Bommel upozorio igrače PSV-a: Messijev dres tražite tek na kraju utakmice

Klix.ba
Mark van Bommel (Foto: EPA-EFE)
Mark van Bommel (Foto: EPA-EFE)
Trener PSV-a Mark van Bommel upozorio je svoje igrače pred meč s Barcelonom u okviru Lige prvaka da dres od Lionela Messija traže tek nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Barcelona i PSV odigrat će susret na Camp Nou, a svakako da je katalonski tim izraziti favorit u ovom meču. Ako na to dodamo da Messi i društvo ove sezone kao prioritet imaju osvajanje Lige prvaka, onda se ofanziva aktuelnog prvaka Španije može očekivati od prve minute.

Toga je svjestan i Van Bommel, ali je on vrijeme na konferenciji za medije iskoristio i da upozori svoje igrače kako dres od Lionela Messija ne smiju tražiti na poluvremenu, već samo na kraju utakmice. Naime, igrači PSV-a su već nekoliko dana razgovarali na treningu o tome ko će uzeti dres najboljeg igrača Barcelone.

"Ako sutra ostvarimo dobar rezultat, onda mi nije jasno da li će se igrači svađati oko toga ko će uzeti Messijev dres. Znam da će tražiti dres od njega, ali to ne smiju raditi na poluvremenu. Sačekajte da utakmica završi i budite pravi profesionalci", kazao je Van Bommbel.

Meč između Barcelone i PSV-a igra se s početkom u 18:55, a drugi meč ove grupe donosi duel između Intera i Tottenhama.