Priznao da ga se plašio
33

Van Bommel tražio zaštitu saigrača od Ibrahimovića: Momci, morate mi pomoći

H. H.
Ibra i Van Bommel su samo sezonu i po igrali skupa (Foto: Twitter)
Ibra i Van Bommel su samo sezonu i po igrali skupa (Foto: Twitter)
Mark van Bommel je igrao sa Zlatanom Ibrahimovićem, ali i protiv njega. Nizozemski nogometaš vrlo dobro zna kakav je Ibra na terenu, a švedski napadač ostavio je neizbrisiv trag na njega i kao saigrača i kao rivala.

Zlatan je anđeo kao prijatelj, ali pravi đavo kao protivnik. Van Bommel je u podcastu "BILD Phrasenmäher" priznao da je potpisao za Milan dijelom i zbog Ibre. Dogodilo se to u sezoni 2010-11 kada je Nizozemac u zimskom prelaznom roku napustio Bayern iz Minhena da bi igrao za Milan.

"Galliani, predsjednik Milana, pitao je Ibru: 'Zlatane, šta misliš o Marku van Bommelu? Da ga kupimo ili ne?' A Zlatan je odgovorio: 'Kupite ga! Dobar je za nas. Neugodan je igrač za naše rivale ... I radije bih igrao s njim nego protiv njega!'. Tako je i bilo", prisjetio se bivši nizozemski veznjak.

Prije nego se pridružio Rossonerima, njih dvojica odigrala su vrlo intenzivan meč 2010. godine kada je Van Bommel nastupao za Bayern. Obojica su poznati kao veoma temperamenti na terenu, pa je u jednom trenutku zaiskrilo.

Van Bommel je znao šta će se u nastavku meča dogoditi s Ibrahimovićem i "pomoć" je zatražio od saigrača u svlačionici.

"Bilo je to kad sam na poluvremenu rekao svojim saigračima: 'Momci, morate mi pomoći, jer udarit će me kad lopta ne bude blizu! Čak sam se i ja njega bojao", priznao je Van Bommel koji je tokom igračke karijere važio za prgavog igrača.

Ibra i Nizozemac su samo sezonu i po igrali skupa nakon čega su obojica napustila San Siro.