Kratko i jasno
15

Valverde prekinuo špekulacije: Barcelona ne razmišlja o Neymaru

N. K.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Barcelonin trener Ernesto Valverde insistira na tome kako ne razmatra mogućnost da se Neymar vrati u klub iz Pariz Saint-Germaina.

Brazilska zvijezda se ovog ljeta povezuje s povratkom u Barcelonu budući da je njegov odlazak iz glavnog grada Francuske sve izvjesniji.

Nekadašnji Santosov napadač u ljeto 2017. godine napustio je Camp Nou i otišao u Pariz za svjetski rekord u transferima od 222 miliona eura, ali mediji nastavljaju sugerisati kako je on otvoren za odlazak od Parižana.

"To je sve pretpostavka. Vidjet ćemo šta će se desiti. Već znate mitski odgovor, on je igrač drugog kluba i tako to... Znam koga imam, s kime radim i na koga mogu računati. Šta god da se desi, vidjet ćemo. Ne znamo šta će se desiti i ne mislim na to", odgovorio je Valverde na pitanje o Neymarovom povratku na Camp Nou, a prenosi Marca.

Neymar je stalno povezan s povratkom u Španiju od njegovog odlaska od katalonskog diva, a i Real je izrazio želju da ga angažuje.

Inače, Marca je prošlog mjeseca tvrdila kako su katalonski divovi otvoreni za prodaju Ousmana Dembelea ovog ljeta, dok je budućnost Philippea Coutinha također upitna.