Saga se nastavlja
6

Valverde poručio da neće pustiti Neymara, PSG osigurao 222 miliona eura

Klix.ba
Neymar (Foto: EPA)
Neymar (Foto: EPA)
U posljednjih nekoliko dana se spekuliše o budućnosti brazilskog reprezentativca Neymara za kojeg jedni govore da će ostati u Barceloni, dok drugi tvrde da je već odlučio otići u PSG.

Nakon pobjede Barcelone nad Juventusom, koju je osigurano Neymar s dva pogotka, medijima se obratio trener Katalonaca Ernesto Valverde, koji tvrdi da Brazilac ostaje u Barceloni.

"Nema šanse da će Barcelona dopustiti Neymaru da ode. Mi znamo koliko je on važan za utakmice, svlačionicu i atmosferu, tako da želimo da ostane s nama", izjavio je Valverde.

Ipak, s druge strane Neymarov otac je navodno odlučan da njegov sin potpiše za PSG nakon što se aktivira klauzula u njegovom ugovoru s Barcelonom, koja iznosi 222 miliona eura.

PSG i Neymar su usmeno dogovorili šestogodišnji ugovor po kojem će nogometaš po sezoni zarađivati 30 miliona eura, koliko zarađuje Leo Messi zahvaljujući novom ugovoru s Barcelonom, ali bi Neymar dobio dodatni novac od bonusa.

Uprava PSG-a traži način da isplati 222 miliona eura, ali da pri tome ne krši pravila UEFA-inaog Finansijskog Fair Playja. Vlasnici pariskog smatraju da je dobro rješenje dogovor o personalnom sponzorstvu s Neymarom putem fonda Oryx Qatar Sports Investments, koji je u suštini upravno tijelo PSG-a i katarsko vlasništvo. Na taj način bi novac išao direktno igraču, pa 222 miliona eura ne bi utjecala na klupske račune.