Sumirao prošlu godinu
7

Valverde o najtežem trenutku u 2019. godini: Patili smo i bilo je jako teško

K. H.
Ernesto Valverde (Foto: EPA-EFE)
Ernesto Valverde (Foto: EPA-EFE)
Trener Barcelone Ernesto Valverde sumirao je 2019. godinu za koju je rekao da je da je obilježena bolnim porazom do Liverpoola na Afieldu rezultatom 4:0 kojim su ispali iz Lige prvaka.

Valverde je kazao da je Barcelona imala nevjerovatnu godinu u Ligi prvaka i da je sve bilo sjajno do utakmcie na Anfieldu, gdje je sjajni Liverpool uspio nadoknaditi 3:0 iz prvog meča i proći u finale.

"Do Liverpoola smo imali nevjerovatnu godinu u Ligi prvaka, čak smo i na Anfieldu imali svoje šanse, ali oni su zabili pogodak i strahovali smo od toga da bi se utakmica u Rimu mogla ponoviti. Protiv Liverpoola smo imali trenutak slabosti i patili smo, to je definitivno najteži trenutak u godini. Taj poraz je imao veliki utjecaj na naš moral prije finala Kupa Kralja gdje smo izgubili od Valencije, a da smo izbacili Liverpool, nema sumnje da bi pobijedili i Valenciju", kazao je Valverde.

Barcelona je u prošloj sezoni uspjela osvojiti špansku La Ligu, ali to svakako nije zadovoljilo navijače koji su očekivali da će Messi i društvo osvojiti Ligu prvaka.

Ove sezone Valverde se nalazi pod velikim pritiskom da njegova ekipa mora osvojiti Ligu prvaka, a oni će u osmini finala igrati protiv Napolija.