Evropska liga
18

Tok utakmice / Valletta - Zrinjski 1:2

Piše: K. H.
Nogometaši Zrinjskog u uzvratnom meču 2. pretkola Evropske lige gostuju na Malti kod ekipe Vallette, a tekstualni prijenos ovog susreta možete pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj

Zrinjski je prošao u 3. pretkolo Evropske lige nakon što je rezultatom 2:1 savladao Vallettu na Malti. Prvi meč u Mostaru završen je rezultatom 1:1.

90' - Pet minuta sudijske nadoknade.

89' - Posljednje minute utakmice, Zrinjski je već sada putnik u 3. pretkolo. Pet minuta sudijske nadoknade.

85' - Valletta u posljednjim pokušajima da ugrozi gol Zrinjskog, ali bez prave opasnosti po gol Solde.

80' - Zrinjski mirno čuva prednost i 10 minuta ih dijeli od prolaska u 3. pretkolo gdje će igrati protiv Ludogoreca.

78' - Filipović je imao dobru priliku iz slobodnog udarca, ali je to bio lagan udarac za domaćeg golmana.

70' - Bilbija je imao sjajnu šansu da potvrdi prolazak Zrinjskog, ali nije uspio pogoditi.

67' - Goooooooooooooooool! Zrinjski je s igračem manje stigao u novo vodstvo i opet su pogodak postigli s distance. Ovaj put strijelac pogotka bio je Filipović.

57' - Todorović je ekspresno pokušao vratiti Zrinjski u vodstvo, ali je šutirao pored gola. Izuzetno teških 30 minuta pred bh. prvakom.

56' - Gooooooooool! Valletta je stigla do poravnanja, a strijelac pogotka je Borg.

50' - Galić je u petoj minuti drugog poluvremena dobio drugi žuti karton i Zrinjski će ostatak utakmice provesti s igračem manje.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Malti.

Kraj prvog poluvremena, Zrinjski vodi protiv Vallette rezultatom 1:0, a to je rezultat koji ih vodi u 3. pretkolo.

45' - Očekuje se kraj prvog poluvremena.

40' - Prvi korner za Vallettu, ali bez opasnosti po gol Zrinjskog.

35' - Filipović je pokušao iz slobodnog udarca, ali bez prevelike opasnosti po gol Vallette.

31' - Barišić je fantastično šutirao s lijeve strane, a golman domaćih nije imao nikakvu šansu da odbrani ovaj udarac. Spektakularan pogodak.

30' - Gooooooooooooooool! Zrinjski vodi protiv Vallette s 1:0, a strijelac pogotka bio je Barišić koji je postigao fantastičan pogodak.

24' - Velika prilika za domaće igrače. Alba se slučajno našao u situaciji jedan na jedan s golmanom Soldom, ali je jako loše šutirao i lopta je otišla preko gola.

20' - Deset minuta mirne igre, Todorović je s distance pokušao ugroziti gol Vallette, ali mu je domaći golman to odbranio. Na drugoj strani, Soldo je također lagano odbranio udarac Piciolle.

9' - Filipović je sada pokušao i bio je veoma blizu da dovede Zrinjski u rano vodstvo, od svega samo korner koji nije donio previše opasnosti.

8' - Prva opasna situacija pred golom Vallette. Galić je centrirao s desne strane, lopta dolazi do Bilbije koji je nije uspio primiti, a na kraju od svega samo korner za Zrinjski.

5' - Bez pravih prilika u uvodnih pet minuta. Zrinjski za sada kontroliše loptu.

1'- Meč između Vallette i Zrinjskog je počeo.

17:55 - U Zrinjskom nisu bili zadovoljni remijem protiv Vallette, a ogorčeni su bili i navijači koji su kritikovali novog trenera Antu Mišu.

Miše je za revanš meč pripremio listu od 20 igrača, ali na njoj zbog povreda nema Ivana Brkića, Marka Bencuna, Amera Bekića i Miloša Aćimovića.

Zrinjski je nakon remija protiv Vallette na domaćem terenu u 2. kolu Premijer lige slavio protiv GOŠK-a. Bolji iz duela HŠK Zrinjski i Valletta FC u trećem pretkolu Europske lige igrat će protiv prvaka Bugarske Ludogoretsa.

17:50 - Treneri i jedne i druge ekipe odabrali su starnih 11:

Valletta: Boriello, Borg, Camilleri, Santiago, Picciollo, Saleh, Muscat, Alba, Gavrila, Fontanella

Zrinjski: Soldo, Galić, Barišić, Jakovljević, Stojkić, Pezer, Rustemović, Filipović, Perišić, Todorović, Bilbija

17:45 - 20:05 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos druge utakmice 2. pretkola Evropske lige između Vallette i Zrinjskog. Susret se igra na stadionu Ta'Qali na Malti s početkom u 18:00 sati.