La Liga
14

Valencia savladala Deportivo: Šišmiši se plasirali u Ligu prvaka, La Coruna ispala u Segundu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Valencije savladala je Deportivo u meču 38. kola španske La Lige rezultatom 2:1 te će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka, dok je tim iz La Corune ispao iz društva najboljih.

Nakon nešto opreznijeg početka utakmice u kojem nije bilo pravih prilika, prvi pogodak na Mestalli postignut je u 30. minuti. Strijelac pogotka bio je jedan od najboljih igrača Šišmiša iz ove sezone Simone Zaza.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a do drugog pogotka Valencija je stigla u 77. minuti kada sjajni Guedes pogađa za 2:0. Tim pogotkom faktički je odlučeno pitanje pobjednika, a jedino što je Deportivo do kraja uspio uraditi je utješni pogodak Lucasa Pereza u 80. minuti.

Ovom pobjedom, Valencija je tekuću sezonu završila na četvrtom mjestu sa 73 osvojena boda i sljedeće sezone igrat će u Ligi prvaka, dok je s druge strane Deportivo ispao iz La Lige i sljedeće sezone igrat će u Segundi.

Šišmiši su u ovoj sezoni postigli 68 pogodaka, a primili su samo 38. Ostvarili su 22 pobjede, a najbolji strijelac je Rodrigo sa 16 postignutih pogodaka.

Tabela: