Nogomet
0

Valencia posudila 50 miliona eura za plate igračima

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Španski nogometni klub Valencia već je duže vrijeme u teškim finansijskim problemima. Zadužili su se dodatno za 50 miliona eura.

Kredit klubu iz Primere odobrila je grupa mjesnih poduzetnika okupljenih unutar kompanije Fomento Urbano de Castellon. Njegova je namjena isplatiti igračima zaostale ugovorne rate, koje se gomilaju od januara ove godine.

Predsjednik kluba Vicente Soriano okupio je igrače na sastanku i prenio im za njih ugodne vijesti. Opravdao je potez argumentom kako je to bio jedini raspoloživi način da se sačuva klub, tačnije njegov profesionalni pogon.

  • Prošlog smo juna zaključili da je moguće izvući se na drugi način i odustali od novog zaduživanja. Više nije bilo alternative - rekao je Soriano.

Zbog finansijskih problema stala je izgradnja novog stadiona kluba koji je pod vodstvom Rafe Beniteza 2004. godine osvojio nacionalno prvenstvo i Kup UEFA-e.

David Silva i David Villa, dvojica najboljih igrača kluba, sljedećeg će ljeta zbog istih problema gotovo sigurno biti prodati.