Rezultatom 2:1
468

Valencia pobijedila Barcelonu i osvojila Kup kralja, tužan kraj sezone za Messija

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Valencije porazila je Barcelonu u finalu Kupa Kralja rezultatom 2:1 u susretu koji je odigran na stadionu Betisa Benito Villamarin.

Šišmiši su puno bolje otvorili meč i već u šestoj minuti imali su opasnu priliku, ali udarac Rodriga u posljednji trenutak blokirala je odbrana Barcelone. Ipak, u 22. minuti nije bilo spasa za Katalonce. Kevin Gamerio iskoristio je asistenciju Gaye s lijeve strane i silovitim udarcem matira Cillessena za vodstvo od 1:0.

Samo 11 minuta nakon toga, Valencia postiže i drugi gol. Ovaj put je Soler sjajno probio po desnoj strani, centrirao je u peterac Barcelone, a na pravom mjestu bio je Rodrigo koji pogađa za 2:0.

Do poluvremena je Barcelona imala jednu priliku preko Messija, ali njegov udarac nije bio precizan.

Barcelona je u drugom poluvremenu na sve načine pokušavala doći do jednog pogotka i tako se vratiti u igru, a u tome su uspjeli u 74. minuti kada je Messi bio na pravom mjestu i jednu odbijenu loptu poslao u mrežu.

Uslijedili su žestoki napadi Barcelone, ali bez prave prilike, pa je susret završen pobjedom Valencije koj je na kraju osvojila Kup Kralja.

Nakon poraza od Liverpoola u polufinalu Lige prvaka rezultatom 4:0, čime su završili nastup u ovom takmičenju, ovo je samo još jedan udarac za navijače Barcelone i tužan kraj sezone za Lionela Messija.