Primera
0

Valencia i Levante remizirali u gradskom derbiju

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Valencije odigrali su na Mestalli protiv gradskog rivala Levantea 2-2 u zadnjoj subotnjoj utakmici 26. kola španskog prvenstva.

Valencia kao domaćin nikada nije izgubila od Levanta u prvoj ligi, ali ovo je bila četvrta uzastopna utakmica na domaćem terenu u kojoj nije uspjela niti pobijediti gradskog suparnika.

Gosti su poveli u 16. minuti na neobičan način. Nakon izvedenog auta s lijeve strane se odlično snašao Iborra, te je glavom iz vrlo teške pozicije prebacio domaćeg golmana Guaitu.

Valencia je već do kraja prvog dijela od rezultatskog zaostatka stigla do prednosti. U 27. minuti je Jonas nakon jedne gužve pred vratima gostiju uspio iz blizine ugurati loptu u mrežu. To mu je bio već peti prvenstveni gol u ovoj kalendarskoj godini. U trećoj minuti sudačke nadoknade je Roberto Soldado krasnim udarcem iz voleja poslao loptu pod prečku za 2-1.

Valencia je bila bolja u nastavku i bliža novom pogotku, Soldado je u jednoj akciji pogodio prečku, ali su gosti ipak u 89. minuti stigli do jednog boda. Grešku domaće odbrane iskoristio je Barkero.

Deportivo je na svom Riazoru odigrao 0-0 protiv Rayo Vallecana. Time je prekinuo niz od šest uzastopnih poraza u Primeri, ali je produžio onaj bez pobjede na osam susreta, te je i dalje na začelju tabele.

Nakon tri uzastopna poraza, važnu pobjedu ostvario je Athletic, koji je slavio u Pamploni kod Osasune 1-0. Pogodak je postigao Markel Susaeta u 63. minuti krasnim udarcem iz voleja. U pitanju je igrač koji je sudjelovao kod najviše pogodaka za Athletic u Primeri pod ravnanjem Marcela Bielse, odnosno kod 24 gola, 11 pogodaka i 13 asistencija.

Primera, 26. kolo:

Real Madrid – Barcelona 2-1 (Benzema 6, Ramos 82 / Messi 18) Deportivo – Rayo Vallecano 0-0 Osasuna – Athletic 0-1 (Susaeta 63) Valencia – Levante 2-2 (Jonas 27, Soldado 45+3 / Iborra 16, Barkero 89)