La Liga
3

Valencia i Barcelona bez pobjednika, Messiju poništen čist pogodak

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 13. kola španske La Lige ekipe Valencije i Barcelone odigrale su meč bez pobjednika, a rezultat na kraju meča glasio je 1:1.

Barcelona je od početka susreta kontrolisala igru i kružila oko kaznenog prostora domaće ekipe, dok je Valencija svoje prilike čekala nakon kontranapada.

Ključni trenutak u prvom poluvremenu desio se u 30. minuti kada je Messi šutirao, Neto loše reagovao, a glavni sudija meča Villanueva propustio priliku dosuditi čist pogodak koji je Argentinac postigao s obzirom na to da je lopta prešla gol-liniju.

Odmah u nastavku tog napada, dok su igrači Barcelone slavili pogodak koji nije priznat, Simeone Zaza je šutirao pored gola Ter Stegena.

U drugom poluvremenu katalonski klub također je kontrolisao igru, ali je u vodstvo stigla Valencija nakon sjajne akcije u 60. minuti kada Rodrigo koristi asistenciju Gaye za erupciju oduševljenja na Mestalli.

Ernesto Valverde odmah je sve karte gurnuo u napad, a do pogotka za izjednačenje Barcelona je stigla u 82. minuti kada je Messi fenomenalno uposlio Jordija Albu, a lijevi bek Blaugrane postigao gol protiv bivšeg kluba za 1:1.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, te je derbi meč 13. kola španske La Lige završen bez pobjednika.

Tabela: