Kup kralja
0

Valencia do velike prednosti u gradskom derbiju

Totalsport
Slavlje igrača Valencije (Foto: AFP)
Slavlje igrača Valencije (Foto: AFP)
Nogometaši Valencije na svojoj su Mestalli svladali gradskog suparnika Levante s 4-1 u prvoj utakmici četvrtfinala španskog Kupa kralja.

Većina važnog u ovoj se utakmici dogodila u prvom poluvremenu u kojem je palo četiri od pet pogodaka. Brazilac Jonas doveo je Valenciju u vodstvo u 24. minuti, utrčavši iz drugog plana nakon dodavanja Pabla Hernandeza.

Sedam minuta kasnije Roberto Soldado je zabio za 2-0 nakon nevjerojatne greške Javija Vente. Igrač Levantea je pokušao izbiti jednu loptu, ali je to napravio toliko nespretno da je zapravo proigrao Soldada pred samim golom. Španskom reprezentativcu nije, naravno, bilo teško poslati loptu u mrežu.

Levante je smanjio u 37. minuti nakon lijepog udarca Aroune Konea s ruba šesnaesterca. Do odmora je, međutim, Valencia ponovno imala dva pogotka prednosti budući da je u prvoj minuti sudačke nadoknade Pablo Piatti iskoristio novo kvalitetno dodavanje Pabla Hernandeza. Piatti je pritom i ozlijedio Levanteova golmana Keylora Navasa koji je na poluvremenu morao napustiti igru.

Peti pogodak su gledatelji na Mestalli čekali sve do četvrte minute sudačke nadoknade kada je Tino Costa opalio sa 17 metara, a lopta se na putu prema golu odbila od jednog igrača iz Levanteove odbrane i prevarila novog čovjeka na vratima gostiju, Gustava Munuu.

Uzvratna je utakmica ovih suparnika na rasporedu iduće sedmice.

Kup kralja, četvrtfinale, prva utakmica:

Valencia – Levante 4-1 (Jonas 24, Soldado 31, Piatti 45+1, Costa 90+4 / Kone 37)