Riješio problem
16

Valdes o novoj zvijezdi: Fatijeve kopačke su bile katastrofalne pa sam mu kupio nove

N. K.
Ansu Fati (Foto: EPA-EFE)
Ansu Fati (Foto: EPA-EFE)
Victor Valdes je izjavio kako nije iznenađen onim što je vidio od Ansua Fatija, koji je pružio dobar nastup na Camp Nouu u svom debiju za Barcelonu.

Valdes, koji je trenirao Fatija u Barceloninom juniorskom timu, govorio je uoči utakmice svoje ekipe na stadionu Johan Cruyff protiv Ajaxa i podijelio anegdotu iz vremena kada je mladoj zvijezdi pomogao kupujući mu nove kopačke tokom turnira u Rusiji.

"Rekao sam mu da mi donese svoje kopačke i bile su potpuno uništene te su mu nanosile bol. Niko nije vjerovao da su mu bolovi nastali zbog kopački, ali ja jesam. Ubrzo smo otišli i kupili nove kopačke te riješili problem", rekao je Valdes na konferenciji za medije.

Osim što je podijelio ovu anegdotu, Valdes je opisao Fatija kao igrača.

"On je veoma snažan, jak i pun samopouzdanja. Ovakvom talentu morate dati slobodu. Sretan sam zbog njega, nazvao me poslije debija i zbog toga sam uzbuđen. Zahvalan sam treneru Ernestu Valverdeu koji mu je dao minutažu. Njegova partija me nije iznenadila", dodao je Valdes.

Trener Barcinih juniora i bivši golman Katalonaca također je upitan za savjet koji je dao Fatiju.

"Rekao sam mu da ne zaboravi odakle je došao. On prezentuje težak rad. Bio je dovoljno sretan da ispuni svoj cilj, kao što su imali i neki drugi. Hoće li se proslaviti ili ne, to je druga priča. Ima dušu elitnog igrača i on je predator na terenu", poručio je Valdes.