Nogomet
0

Valdano: Real je odustao od Riberyja

Totalsport
Foto: AFP/DDP/File
Foto: AFP/DDP/File
Sportski direktor Real Madrida Jorge Valdano izjavio je za Radio Marcu kako njegov klub svojoj listi ovosezonskih pojačanja ipak neće dodati francuskog nogometnog reprezentativca u redovima Bayerna, Francka Riberyja (26).

Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema i Raul Albiol pojačanja su koja je novi Realov predsjednik Florentino Perez doveo na Santiago Bernabeu dosad u prijelaznom roku i na njih je potrošio oko 215 miliona eura, a samo za Ronalda je Manchesteru platio vrtoglavih 94 miliona. Ukoliko žele i Riberyja, morali bi olakšati džep za dodatnih 80 miliona eura, ali čini se da se to ipak neće dogoditi.

  • Imamo osjećaj da Ribery sljedeće sezone ipak neće napustiti Bayern. U Bayernu pronalaze puno načina da bi rekli ne, ponekad to kažu kategorički, a ponekad podizanjem cijene odštete na 80 miliona eura, što je samo drugi način za negativan odgovor – rekao je Valdano.

  • Njihova rezigniranost za prodajom natjerat će nas stoga da pričekamo novu priliku za kupovinu, a ona će sigurno doći. Ribery ima ugovor s Bayernom još dvije godine i ima vremena, život je dug – dodao je Realov sportski direktor.

Čini se tako da je saga o Riberyju napokon došla kraju, barem što se tiče ovog ljeta, iako je Bayern prema pisanju Bilda dao Realu vremena do 16. jula da odluči hoće li isplatiti zatraženu svotu novca.

Valdano je potom komentirao i kako stvari stoje s Xabijem Alonsom, španskim veznjakom u redovima Liverpoola, na kojeg je Real također “bacio oko”.

  • Liverpool zahtjeva iznos koji je prema našem ukusu previsok (engleski i španski mediji spominju iznos od 47 miliona eura, op.a.). Moguće je da poduzetnost kluba kao što je Real na tržištu ovog ljeta zbunila neke klubove. Misle da je Real “bunar bez dna”, ali to nije istina – zaključio je Valdano.

Prema pisanju madridskog sportskog dnevnika Marce, Real je već aktivirao “plan B” i pregovara o mogućem transferu talijanskog reprezentativnog veznjaka Danielea De Rossija, u slučaju da Liverpool ne odstupi od svojih zahtjeva. Za De Rossija je Real spreman platiti 30 miliona eura.