Odustali od transfera
0

Valdano: Imamo Benzemu, ne treba nam Villa

Totalsport
Direktor madridskog Reala Jorge Valdano potvrdio je ono o čemu se špekulisalo još u četvrtak - “kraljevski klub” više nije zainteresiran za dovođenje Valencijinog nogometaša Davida Ville.

Nakon što je napadačke redove osnažio dovođenjem dosadašnjeg Lyonovog nogometaša Karima Benzeme, Real je konačno odustao od “natezanja” s Valencijom oko Ville.

  • Dovođenjem Benzeme smo ispunili svoj cilj. Villa i on su napadači sličnih karakteristika, tako da je dovođenje Valencijinog napadača sada isključeno - izjavio je Valdano tokom predstavljanja još jednog ovoljetnog pojačanja i donedavnog Villinog saigrača Raula Albiola.

Valdano je izrazio želju za dovođenjem još španskih igrača u Madrid.

  • Nadamo se da će s njima biti slučaj kao s Albiolom, s kojim smo s lakoćom potpisali ugovor - dodao je Valdano.

Argentinac se osvrnuo i na napade predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija koji je poručio da je nenormalno za nekog igrača platiti 94 miliona eura.

  • Real Madrid je najbogatiji klub na svijetu, između ostalog i zato što potpisujemo ugovore s najboljim svjetskim nogometašima, a takva se politika prijašnjih godina pokazala vrlo uspješnom. Mi smo klub koji se ne smije zadovoljiti prosjekom. Moramo biti na vrhu, a to ne bi bilo moguće bez najboljih svjetskih nogometaša - zaključio je Valdano.