Nogomet
0

Valdano: 'Barcelona ima jaču ponudu za Villu'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što su doveli Kaku i Cristiana Ronalda, u madridskom Realu su se okupirali mogućim dolaskom Davida Ville, napadača Valencije i španske reprezentacije.

Španska Marca tako je pisala, prije nekoliko dana, da je transfer Ville stvar formalnosti. Real je, naime, ponudio 40 miliona eura, Valencia je odavno bila već spremna izgubiti svog najboljeg igrača (prvi razlog je teška finansijska situacija u klubu), no izgleda da ipak neće biti tako.

U igru se uplela Barcelona, koja očigledno neće dozvoliti da Real radi što mu se prohtije, nakon što se Florentino Perez vratio na mjesto predsjednika tog kluba.

Barcelonina ponuda je daleko jača. Oni daju klubu s Mestalle 50 miliona eura plus Bojana Krkića na posudbu i Martina Caceresa.

  • Da sam na mjestu direktora Valencije odmah bi prihvatio ponudu Barçe. Nemam što reći, nego da imaju bolju, jaču i atraktivniju ponudu. Time sam sve rekao - izjavio je direktor Reala Jorge Valdano i dodao:

  • Odavno vodimo pregovore s Valencijom, ali i bez Barcelone su oni zapeli. Posljednjih dana je došlo do neslaganja oko naše ponude i njihovih zahtjeva.