Može biti "objektivan"
26

Valbuena podržao Benzemu u borbi za Zlatnu loptu: Okrenuo sam novi list, zaslužio je nagradu

K. H.
Mathieu Valbuena i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Mathieu Valbuena i Karim Benzema (Foto: EPA-EFE)
Bivši francuski veznjak Mathieu Valbuena dao je podršku Karimu Benzemi u borbi za osvajanje Zlatne lopte unatoč kontroverznoj historiji zbog ucjenjivanje seksualnim snimkom.

Sud u Versaju je 24. novembra prošle godine osudio napadača Real Madrida na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 75.000 eura, a što se tiče građanske parnice, petorica optuženih u slučaju "Sextape" osuđena su na naknadu od 150.000 eura bivšem igraču Marseillea.

Valbuena, koji trenutno igra za Olympiakos, kaže da je okrenuo novu stranicu u životu i s tim u vezi kaže da Benzema zaslužuje Zlatnu loptu.

"Ne bi bilo iskreno reći da Benzema ne zaslužuje Zlatnu loptu. Da, zaslužio je, a ja mogu objektivno govoriti o nogometu i mogu govoriti o nečemu što se već dogodilo. Ili pričamo o igri ili pričamo o onome što se događa van terena. Nisam ljut, bili su to teški trenuci od kojih sam se uspio oporaviti. Volio bih da moja karijera završi na drugi način, ali je to tako", rekao je Valbuena za RMC Sport.

Podsjećamo, napadača Reala su optužili da je 2015. godine snimkom seksa ucjenjivao saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu. Benzema je sa četiri osobe od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada eura kako sporni snimak ne bi bio objavljen.