Akteri skandala
17

Valbuena neočekivano reagovao nakon što je Benzema dobio Zlatnu loptu, iako ne pričaju godinama

H. H.
Mathieu Valbuena i Karim Benzema (Foto: Twitter)
Mathieu Valbuena i Karim Benzema (Foto: Twitter)
Bivši francuski veznjak Mathieu Valbuena kazao je da je sretan zbog Karima Benzeme koji je prije nekoliko dana dobio Zlatnu loptu, a s kojim nije razgovarao od 2015. godine nakon što ga je optužio za ucjenu u skandalu "Sextape".

Sud u Versaju je 24. novembra prošle godine osudio napadača Benzemu na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Ipak, nakon svega, Valbuena se ponio kao pravi sportista i čestitao je Benzemi, što je vjerovatno za mnoge potpuno neočekivano.

"Sretan sam zbog njega, on to zaslužuje. U životu moraš biti iskren. Oduvijek sam znao razliku između sportskog i nesportskog života. Imao je izvanrednu sezonu. Kada igrate u klubu kao što je Real Madrid toliko godina i to radite dobro, ne bi bilo objektivno s moje strane reći da on to nije zaslužio", rekao je Valbuena, prenose francuski mediji.

Podsjetimo, napadača Reala su optužili da je 2015. godine snimkom seksa ucjenjivao saigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuenu. Benzema je sa četiri osobe od Valbuene tražio između 50 i 100 hiljada eura kako sporni snimak ne bi bio objavljen.