Majstor ostaje majstor
29

Vahid Halilhodžić preporodio Taarabta, ovaj mu odgovorio "brukanjem" Aubameyanga

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Igrač Maroka Adel Taarabt opet je oduševio svjetsku nogometnu javnost sjajnim potezom u kojem je majstorski predriblao Pierre-Emericka Aubameyanga te tako podsjetio na dane kada je veliki broj evropskih velikana želio vidjeti ovog veznjaka u svojim redovima.

Ovaj igrač bio je jedan od najtalentovanijih nogometaša svijeta, predviđana mu je velika karijera, ali u Engleskoj nikada nije uspio doći na nivo konstantnog sijanja i tek poneki dobar potez uspio mu je osigurati četiri ili pet velikih transfera u karijeri.

Prije 12 godina igrao je u Lensu, nakon čega je postao član Tottenhama u kojem se nije uspio proslaviti i dokazati, kasnije je igrao u QPR-u, Milanu, Benfici i nakon toga njegov trag se jednostavno izgubio.

Kaijeru pokušava da mu oživi proslavljeni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić koji je kao selektor Maroka pozvao Taarabta u reprezentaciju, a ovaj mu je to vratio sjajnim zalaganjem i igrama kojima je zaslužio mjesto u prvoj postavi.

U meču protiv Gabona, Taarabt je dobio priliku od prve minute, a njegov potez kojim je izbacio napadača Arsenala Pierre-Emericka Aubameyanga postao je viralni hit i mnogi navijači širom svijeta oduševljeni su ljepotom koju u svojoj igri ima ovaj Marokanac.

Maroko je na kraju izgubio rezultatom 3:2, a potez kojim je oduševio desio se u 19. minuti.