Slobodan od početka 2021.
0

Vaha odustao, Meša u igri: Baždarević kandidat za selektora Alžira

E. B.
Mehmed Baždarević (Foto: I. Š./Klix.ba)
Mehmed Baždarević (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nakon što je Vahid Halilhodžić odbio preuzeti nogometnu reprezentaciju Alžira, kao novi ozbiljan kandidat za selektora te afričke države figurira još jedna legenda bosanskohercegovačkog nogometa Mehmed Baždarević.

Popularni Meša je trenutno bez kluba otkako je u početkom 2021. godine napustio Guingamp.

U razgovoru za alžirski Awras je istakao kako mu je žao što je Alžir ispao već u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija nakon čega je selektor Djamel Belmadi dobio otkaz.

"Gledao sam sve utakmice i nikada nisam ni pomislio da bi mogli ispasti u grupi", rekao je Baždarević i istakao kako bi vođenje Alžira za njega predstavljalo veliki izazov s obzirom da dobro poznaje mentalitet Alžiraca, te da je prijatelj sa reprezentativcem Sofianeom Feghoulijem.

"Mentalitet Alžiraca i Bosanaca je sličan. Dijelimo istu žar i entuzijazam za nogometom", poručio je Baždarević i dodao kako bi svakom treneru bila čast voditi ekipu u kojoj igraju igrači poput Riyada Mahreza i Ismaëla Bennacera.

Baždarević nije jedini kandidat za selektora Alžira, a sada mu se kao najozbiljniji protivkandidat nameće nekadašnji francuski reprezentativac Bernard Casoni.