Novi Mamićev rekorder
0

Vaha će primati platu veću od 800 hiljada eura

Sarajevo-x.com
Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić
Iako ni "Dinamo" ni Vahid Halilhodžić nisu otkrili detalje dogovora koji su jučer postigli na Maksimiru, hrvatski mediji tvrde da će naš proslavljeni stručnjak raditi za plaću veću od 800 hiljada eura godišnje.

Nagađa se da je Mostarac od izvršnog potpredsjednika "Dinama" Zdravka Mamića tražio milion eura po sezoni, na što je Mamić rekao da su preskup, ponudivši 700 hiljada eura.

Mediji u susjednoj zemlji špekulišu da su se "našli" na 800 hiljada eura. Halilhodžić će naredne dvije i po godine raditi na Maksimiru, odakle bi, ukoliko uspije izdržati do kraja mandata, trebao otići bogatiji za dva miliona eura.

Dosadašnji rekorder hrvatskog prvoligaša bio je argentinski trener Osvaldo Ardiles, koji je primao pola miliona eura godišnje.

Halilhodžić je jučer novinarima rekao da je iznenađen razvojem situacije, ali da je sretan što je postao trener "Dinama", kojeg želi odvesti u Ligu prvaka.

"Vjerujem u 'Dinamov' dalji uspjeh. Ovo je moj projekat", rekao je popularni Vaha, koji će biti bogato nagrađen za svoj rad u Zagrebu.