Traži se pomoć
4

Uzbuna zbog Allijevih fotografija s opijatima, dolaze na naplatu Mourinhove riječi

D. P.
Alliju treba čudo kako bi oživio karijeru (Foto: Twitter)
Alliju treba čudo kako bi oživio karijeru (Foto: Twitter)
Nekadašnji nogometaš Liverpoola Stan Collymore pozvao je nadležne da reaguju i pomognu Dele Alliju nakon što je karijera ovog bivšeg engleskog reprezentativca doživjela potpuni krah.
Iako je do prije nekoliko godina važio za najtalentovanijeg engleskog nogometaša, Dele Alli je zbog užasne radne etike i kontinuiranih skandala uništio svoju karijeru.

Dotakao je samo dno, a ne žele ga više ni u Bešiktašu, gdje su zaključili posudbu na kojoj je trebao oživjeti svoju karijeru. U javnosti je jučer objavljena fotografija na kojoj Englez konzumira razne opijate na jednoj žurci, zbog čega se traži hitna reakcija.

Iako se radi o legalnim opijatima poput nitrat-oksida, duhana za žvakanje i raznih alkoholnih pića, čini se da Alliju zaista treba pomoć. Upravo je Stan Collymore jedan od najglasnijih zagovornika brige o mentalnom zdravlju nogometaša, a on je zatražio hitnu reakciju nadležnih.

Collymore je pozvao Udruženje profesionalnih nogometaša (PFA) te Nogometnu asocijaciju Engleske (FA) da hitno reaguju i pokušaju pomoći nekada najvećem talentu britanskog nogometa.

[TWITTER]1645461772483035144[/TWITTER]

Nakon kraha karijere Engleza, izjava njegovog bivšeg trenera Josea Mourinha došla je u fokus javnosti. Slavni portugalski stručnjak davao je savjete od srca Alliju, ali ga on nije poslušao.

"Meni je danas 56 godina, a jučer sam imao 20. Jednog dana probudit ćeš se i žaliti što nisi postigao ono što si mogao postići", govorio je Mourinho u septembru 2020. godine.