Premiership
38

Uzbudljiv meč na Emiratesu: Arsenal nakon preokreta savladao Southampton

Piše: K. H.
Ekipa Arsenala u sjajnom meču na Emiratesu savladala je Southampton rezultatom 3:2 čime su upisali šestu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima.

Arsene Wenger je zbog obaveza u Evropskoj ligi kombinovao sa današnjim sastavom, dok su Southamptonu bodovi bili prijeko potrebni ukoliko i sljedeće sezone žele igrati u društvu najboljih.

Nošeni tim pritiskom, gosti sa St'Maryja u 17. minuti stigli su u vodstvo. Cedric je centrirao s desne strane, neodlučnost Mustafija i Cecha iskoristio je Long koji pogađa za 1:0.

Ipak, 12 minuta nakon toga, Topnici su stigli do poravnanja. Iwobi, Welbeck i Aubameyang su odigrali sjajnu akciju, a Gabonac koji igra u sjajnoj formi postigao je šesti pogodak u ovoj sezoni. Devet minuta poslije, Arsenal je u potpunosti preokrenuo rezultat, a strijelac je ovog puta bio Welbeck.

U drugom poluvremenu Sveci su krenuli svim silama prema golu Arsenala, a u 73. minuti Austin iz prvog kontakta s loptom pogađa za 2:2, da bi u 81. minuti konačnih 3:2 za Arsenal postavio Welbeck svojim drugim golom.

U sudijskoj nadoknadi Stephens je nakon namjernog udaranja Wilsherea dobio direktan crveni karton, a nakon toga i Elneny . U naguravanju je učestvovao i bh. reprezentativac Sead Kolašianc koji se na kraju izvukao bez kazne.

Tabela: