Copa Libertadores
38

Uznemirujuće / Užas u Argentini: Huligani tokom slavlja kamenom u glavu pogodili igrača rivala

E. B.
Maximiliano Olivera je prošao bez težih posljedica
Maximiliano Olivera je prošao bez težih posljedica
Užasne scene smo vidjeli na sinoćnjem susretu 1. kola grupne faze Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije Lige prvaka, između argentinskog Rosario Centrala i urugvajskog Penarola.

Rosario je slavio rezultatom 1:0, a nakon utakmice domaći huligani su napali gostujuće igrače, a epilog svega te raskrvavljeno lice lijevog beka urugvajske ekipe Maximiliana Olivere.

Igrači Penarola su nakon utakmice krenuli pozdraviti svoje navijače, a prije nego što su došli do tribine na kojoj su oni bili smješteni, domaći huligani su iz zasuli kamenjem.

Jedan kamen je pogodio Oliveru u lijevi dio lica, a 32-godišnjaka je odmah oblila krv.

U naletu adrenalina Olivera je ustao i krenuo prema tribinama tražeći fizički obračun s domaćim huliganima, što su spriječili njegovi saigrači.

Srećom po Oliveru, prošao je bez težih posljedica, a nakon susreta delegatu je predat kamen kojim je nogometaš Penarola pogođen, te se očekuje žestoka kazna za Rosario.

Najblaža kazna koju argentinski klub može dobiti je igranje pred praznim tribinama, a moguće je i da im na nekoliko utakmica bude suspendovan čitav stadion, te budu morali krenuti u potragu za novim terenom na kojem će igrati domaće utakmice.