Nogomet
10

Užarena atmosfera pred hercegovački derbi: Prepucavanja navijača Širokog Brijega i Zrinjskog

Piše: Ž. M.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Predstojeći vikend donosi nove utakmice u BHT Premijer ligi, a jedan od najzanimljivijih susreta je hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog Brijega na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.

Aktuelni prvak BiH i Široki Brijeg derbi dočekuju sa prve i druge pozicije, pa stoga ne čudi veliko interesovanje ljubitelja fudbala u Hercegovini za ovaj meč.

Pristalice Zrinjskog s nestrpljenjem iščekuju sutrašnji dan i početak utakmice, a atmosfera na ulicama Mostara je, kako se bliži meč, sve užarenija i to je glavna tema ovih dana u Mostaru.

Navijači iz Širokog Brijega pripremaju se za put u obližnji Mostar. Najvatrenije pristalice ovog kluba su velikim transparentom u samom središtu grada, na kojem piše "Cijeli grad pobjedu sanja. Svi u Mostar", pozvali sve zaljubljenike u fudbal iz ovog najmanjeg bosanskohercegovačkog grada da se sutra zapute u obližnji Mostar.

Iz Zrinjskog su brzo odgovorili, te su jutros na zapadnom ulazu u Mostar postavili transparent na kojem piše "Pobjedu sanja metropola", aludirajući vjerovatno na činjenicu da je Široki Brijeg prije nekoliko dana zvanično postao grad.

Slaven Musa je sa uspjehom radio na klupi Zrinjskog, dok Branko Karačić i danas pamti "nepošten" otkaz na klupi Širokog Brijega. Široki Brijeg i Zrinjski su u posljednjoj deceniji ukupno pet puta osvajali naslov prvaka BiH.